Brodeerauksen värit

Brodeerauksen värit

Voiko brodeerauksen tehdä Pantone sävyillä?

Silkkipainossa ja siirtokuvissa saadaan halutut värit toistumaan lähes täydellisesti, mutta brodeerauksessa värisävyjen määrä rajoittuu lankakartan sävyjen määrään.

Madeira on onnistunut luomaan yhteensopivan järjestelmän Pantone sävyjen kanssa, joka helpottaa lankavärien määritystä. https://shop.madeira.co.uk/?page=colorsearch

Monet käyttävätkin tätä värisävyjen määrittämiseen, mutta joskus oikea värisävy löytyy joltain muulta lankavalmistajalta, vaikka Madeiran lankakartassa onkin yli 400 värisävyä.

Jos brodeerattavassa kuvassa on liukuväri, se pitää muuttaa yksiväriseksi. Vaikka brodeerausohjelmassa voi tehdä kuvalle liukuvärityksiä, lopputulos ei välttämättä näytä samalta kuin tietokoneen ruudussa tai paperille printattu versio.

Useimmat brodeeraukset ovat 1 tai 2 värisiä. Brodeerattavassa kuvassa voi kuitenkin olla jopa 15 eri väriä. Moniväriset työt ovat vaativampia ja sen kautta myös kalliimpia teettää. Alla olevassa kuvassa värisävyjä on 12. Eikö voisi luulla, että niitä on vähemmän? 

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.